Het kind centraal

 

Vrolijke vieringen richt zich op het begeleiden en het voorgaan in geboortevieringen, welkomstceremonies, naamvieringen, adoptievieringen, gezinsvieringen of … in elk geval het moment waarop jullie willen vieren dat er een nieuw kindje in jullie leven is gekomen of willen stilstaan bij jullie gezin.

Vieringen rondom de geboorte van een kind en/of het gezin kunnen op allerlei manieren gemaakt en uitgevoerd worden. Samen met jullie ga ik na wat jullie wensen hierin zijn en welke rol jullie zelf in de viering willen spelen. Samen stellen we een draaiboekje op voor de viering: van de opening tot de sluiting van de viering.

Wat doen we dan in zo’n viering? Anders dan religieuze vieringen bepaal je bij deze vieringen geheel zelf hoe de viering eruit ziet. Waar kun je aan denken?

  • Het vieren van de geboorte en komst van jullie kind in het gezin en jullie familie/vriendenkring
  • Het benoemen en toelichten van de namen die jullie het kind gegeven hebben.
  • Het uitspreken van beloften om het kind op te voeden en te ondersteunen op zijn weg naar volwassenheid.

Zowel religieuze als niet-religieuze symbolen en gebruiken kunnen hun plaats krijgen in de viering. Samen met jullie ga ik op zoek naar de gewenste symbolen en gebruiken die bij jullie gezin passen. Enkele voorbeeld situaties staan hieronder beschreven.

Arrangementen

  • Het doe het zelf arrangement

Sommige ouders willen zelf de viering vormgeven en leiden, maar willen hierbij wel een handje op weg geholpen worden. Speciaal hiervoor is het doe het zelf arrangement. Tegen een kleine vergoeding wordt een doe het zelf handleiding als PDF-bestand aan jullie toegestuurd waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Er worden suggesties gegeven voor

  • beloften door ouders, verzorgers of anderen
  • lezingen
  • muziek
  • rituelen

De kosten voor het doe het zelf arrangement bedragen 5 euro.

  • Het basis arrangement

Sommige ouders willen zelf de viering vormgeven en leiden, maar willen hierbij begeleid worden door middel van een gesprek. Tijdens een gesprek ga ik samen met jullie na wat de ideeën en wensen zijn rondom de viering. Aan het einde van het gesprek is duidelijk hoe jullie kind welkom zal worden geheten. Ik zal de viering verder uitwerken en aan jullie toesturen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

De kosten voor het basis arrangement bedragen 150 euro inclusief verzendkosten en reiskosten.

 

  • Het uitgebreide arrangement

In het uitgebreide arrangement zal ik de viering van a tot z uitwerken en zal ik voorgaan in de viering. Door middel van meerdere gesprek met de ouders breng ik in kaart wat de ideeën en wensen zijn ten aanzien van de viering. Het verzorgen van aanvullende zaken zoals locatie, borrel en materialen is mogelijk tegen meerprijs.

De kosten voor het uitgebreide arrangement bedragen 250 euro inclusief reiskosten.